« Föreg. Nästa »

Tre företag flyttar till centrum


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Tre företag flyttar till centrum


Christer Falk 2014-02-06

De tre företagarna som nu flyttat in i centrum. Fr.v. Patrik Karlsson med sitt företag Kaptenkrok, Per Stålfors med sin fotoverksamhet och Nicolas Bremell med sitt Waterworld.

De tre företagarna som nu flyttat in i centrum. Fr.v. Patrik Karlsson med sitt företag Kaptenkrok, Per Stålfors med sin fotoverksamhet och Nicolas Bremell med sitt Waterworld.Tre ”gamla” Bollebygdsföretag har nu valt att flytta sina verksamheter till centrala Bollebygd. Det är företaget Kaptenkrok, fotograf Per Stålfors och Waterworld. Två av dem har flyttat in i före detta Caligrafs lokaler som ligger längs Kungsbackavägen och Waterworld har tagit över den lokal som Borås Tidning nu lämnat – även den på Kungsbackavägen.


Både Kaptenkrok och Per Stålfors hade tidigare sina verksamheter i lokaler vid Forssa Företagscenter men vill nu komma närmare sina kunder.
– Jag arbetar mestadels med företagskunder men säger naturligtvis inte nej till privatkunder som vill bli fotograferade, menar Per Stålfors som funnits i Bollebygd i 5 år och hopps en hel del på flytten.

Ingen butik
Företaget Kaptenkrok har inga planer på att öppna någon affär i vanlig bemärkelse i och med flytten fram till Bollebygds centrum.
– Vi når våra kunder via webben och levererar näst intill 100 procent via Posten. Våra kunder är oftast unga och det händer att en del vill komma hit och hämta sina beställda varor. De här kunderna kommer mestadels med kollektivtrafiken och då blir vi betydligt mer tillgängliga genom att ligga centralt.
Kaptenkrok finns på två adresser i centrala Bollebygd. Dels i före detta Caligrafs lokaler men också i den lokal som Björns vapen tidigare fanns i.
– Vi har verkat här i Bollebygd i 3 år och från att ha varit 2 som jobbat i firman är vi idag 4. Vi vill växa här i Bollebygd och vi vill anställa Bollebygdsbor.  Vi växer och är egentligen i behov av en lokal i storleken 500-700 kvadrat för att kunna samla allt på ett och samma ställe. Men det är svårt att hitta lokaler i Bollebygd, säger Patrik Karlsson ägare av Kaptenkrok och tillägger.
– De lokalerna som både jag och Per Stålfors nu hyr är en tillfällig lösning – vi räknar med att få disponera lokalerna i mellan ett och två år. Därefter måste vi hitta något nytt.


Waterworld i Bollebygd
Företaget Waterworld har verkat i Bollebygd i fyra år.
– Jag har skött mitt företag från bostaden. Det har fungerat bra men även jag vill synas på ett bättre sätt. Vi sysslar med dykutbildning och även med resor till platser där vi praktiserar det vi lärt oss teoretiskt. I vår nya lokal här på Kungsbackavägen kommer vi att bedriva kursverksamhet och inte minst ha öppet för information om vår verksamhet. Lokalen är bra och ligger centralt – vi är nöjda och hoppas en del på att få vara med i det utbud av verksamheter som finns i centrala Bollebygd, säger Nicolas Bremell.


Ut från köket
Samtalet med de tre företagarna som nu flyttat sina verksamheter till centrala Bollebygd tar spåret in i framtiden och då blir frågorna många.
– Vad vill de styrande med Bollebygd. Vad jag förstår så har man lagt fokus på att vara en boendekommun men självklart måste det även finnas plats för företagande och därmed jobbtillfällen. Idag räknar man med att det finns nästan 1000 registrerade företag i kommunen. De allra flesta enmansbolag inom olika verksamheter. Skulle 50 procent av de här registrerade företagen ligga i byrålådan så finns det ändå cirka 500 aktiva. Vart tar de här företagarna vägen om de vill expandera och flytta ut från köket, undrar Patrik Karlsson och Per Stålfors fyller på.
– Nu har vi, som Patrik säger,  mellan ett och två år på oss att hitta nya lokaler men som det ser ut idag finns det inga. Det kan på sikt innebära att de som vill expandera väljer att flytta till andra kommuner. Och det är väl inte bra för någon.
– Som småföretagare är det viktigt att kunna känna sig för. Håller mina verksamheter för långa åtaganden, som exempelvis med att skriva på ett relativt långt hyreskontrakt. Här tycker jag att både kommunen och fastighetsägarna borde visa en vilja att se över det som idag står i kontrakten för de lokaler som ändå finns i Bollebygd. En generösare kontraktskrivning kan vara en väg att ge dem som tvekar att ”flytta ut verksamheten från köket” nya möjligheter, menar Nicolas Bremell.

Artikeln har varit publicerad i AnnonsMarknan vecka 6 2014


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com