« Föreg. Nästa »

Nya kommunfullmäktige sammanträder 25 oktober - nytt presidium ska väljas


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Från Bollebygds kommuns hemsida:

Nya kommunfullmäktige sammanträder 25 oktober - nytt presidium ska väljas


Christer Falk 2018-10-24


Välkommen att vara med vid den nya mandatperiodens första kommunfullmäktige den 25 oktober 2018, i Bollebygdskolans matsal. Sammanträdet börjar kl 17.00.

Bland de 53 ledamöter och ersättare som utgör kommunfullmäktige under de kommande fyra åren finns både nya och gamla förtroendevalda.

Nytt presidium ska väljas
Sammanträdet öppnas av den så kallade ålderspresidenten, som är den politiker som varit ledamot i fullmäktige längst tid. I år är det Peter Rosholm (S) som är ålderspresident. Kommunfullmäktige ska bland fullmäktiges ledamöter först välja ett så kallat presidium, som består av en ordförande och två vice ordföranden. Dessa tre ansvarar för att leda fullmäktiges arbete under mandatperioden och ser till att sammanträdena genomförs korrekt och att ordningen hålls.

Ärenden på mötet
Mötet startar kl. 17.00 och innehåller bland annat följande punkter:

  • Val av fullmäktiges ordförande, första vice ordförande och andra vice ordförande
  • Val av valberedning samt ordförande och vice ordförande
  • Allmänhetens frågestund
  • Medborgarförslag om en skateboardpark och ett badhus
  • Delårsrapport 2018 för Bollebygds kommun, inklusive revisionsrapport

Hela kallelsen med alla ärenden till kommunfullmäktiges mötelänk till annan webbplats går att läsa i vår sammanträdesportal.

Allmänhetens frågestund - mejla din fråga senast 24 oktober
På detta sammanträde har allmänheten möjlighet att ställa frågor till de förtroendevalda i kommunfullmäktige om kommunens verksamheter. Du kan själv ställa din fråga eller låta fullmäktiges ordförande läsa upp den. Frågorna besvaras av den nämndsordförande vars verksamhetsområde frågan berör. I de fall de tillfrågade inte kan svara direkt på frågan, besvaras den skriftligt i efterhand. Skicka din fråga till oss senast kl. 13.00 onsdagen den 24 oktober 2018. Du mejlar till: kommunen@bollebygd.se. Mer information om allmänhetens frågestund.

Sammanträdet är öppet för allmänheten
Alla kommunfullmäktiges sammanträden är öppna för allmänheten. Kan du inte vara på plats finns möjligheten att se vår webbsändning av sammanträdet. Det sänds direkt medan det pågår, men kan också ses i efterhand.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com