« Föreg. Nästa »

Nya kommunfullmäktige sammanträder 25 oktober - nytt presidium ska väljas


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Från Bollebygds kommuns hemsida:

Nya kommunfullmäktige sammanträder 25 oktober - nytt presidium ska väljas


Christer Falk 2018-10-24


Välkommen att vara med vid den nya mandatperiodens första kommunfullmäktige den 25 oktober 2018, i Bollebygdskolans matsal. Sammanträdet börjar kl 17.00.

Bland de 53 ledamöter och ersättare som utgör kommunfullmäktige under de kommande fyra åren finns både nya och gamla förtroendevalda.

Nytt presidium ska väljas
Sammanträdet öppnas av den så kallade ålderspresidenten, som är den politiker som varit ledamot i fullmäktige längst tid. I år är det Peter Rosholm (S) som är ålderspresident. Kommunfullmäktige ska bland fullmäktiges ledamöter först välja ett så kallat presidium, som består av en ordförande och två vice ordföranden. Dessa tre ansvarar för att leda fullmäktiges arbete under mandatperioden och ser till att sammanträdena genomförs korrekt och att ordningen hålls.

Ärenden på mötet
Mötet startar kl. 17.00 och innehåller bland annat följande punkter:

  • Val av fullmäktiges ordförande, första vice ordförande och andra vice ordförande
  • Val av valberedning samt ordförande och vice ordförande
  • Allmänhetens frågestund
  • Medborgarförslag om en skateboardpark och ett badhus
  • Delårsrapport 2018 för Bollebygds kommun, inklusive revisionsrapport

Hela kallelsen med alla ärenden till kommunfullmäktiges mötelänk till annan webbplats går att läsa i vår sammanträdesportal.

Allmänhetens frågestund - mejla din fråga senast 24 oktober
På detta sammanträde har allmänheten möjlighet att ställa frågor till de förtroendevalda i kommunfullmäktige om kommunens verksamheter. Du kan själv ställa din fråga eller låta fullmäktiges ordförande läsa upp den. Frågorna besvaras av den nämndsordförande vars verksamhetsområde frågan berör. I de fall de tillfrågade inte kan svara direkt på frågan, besvaras den skriftligt i efterhand. Skicka din fråga till oss senast kl. 13.00 onsdagen den 24 oktober 2018. Du mejlar till: kommunen@bollebygd.se. Mer information om allmänhetens frågestund.

Sammanträdet är öppet för allmänheten
Alla kommunfullmäktiges sammanträden är öppna för allmänheten. Kan du inte vara på plats finns möjligheten att se vår webbsändning av sammanträdet. Det sänds direkt medan det pågår, men kan också ses i efterhand.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com