« Föreg. Nästa »

Nu byggs Eken


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Nu byggs Eken


Christer Falk 2009-09-17

Så här kommer det att se ut när de båda husen blir klara.
Så här kommer det att se ut när de båda husen blir klara.

Nu sätter Wäst-Bygg AB spaden i markan och redan i maj 2010 blir det inflyttning i det första av de två husen.
Nu på lördag, den 19 september, är det Öppet Hus på Swedbank Sjuhärad i Bollebygd med anledning av byggstarten.
- Vi kommer att finnas på plats för att informera om bostadsrättsföreningen Eken, säger Peter Andersson från Wäst-Bygg AB

Nu satsar byggföretaget på två huskroppar som blir billigare att bygga, något som självklart påverkar både försäljningssummor och avgifter.

Etablering
Etableringen av byggplatsen är redan igång och i maj 2010 är första huset klart för inflyttning.
-Vi går igång med bygget av hus två om några månader och räknar med att det ska står klart i augusti 2010.
27 lägenheter
De två husen som nu byggs istället för det som var tänkt och planerat för från början rymmer 27 lägenheter.
-Det blir fem lägenheter färre än vad som fanns i vårt första förslag, Vi satsar nu även på fler mindre lägenheter, både ettor och tvåor, berättar Peter Andersson vidare.

Funktionellt
I sin planering av de 27 lägenheterna har Wäst-Bygg AB lagt mycket möda på att få fram funktionella lägenheter som också kommer att bli skandinaviskt ljusa
- Vi satsar naturligtvis också på att bygga så energisnålt man bara kan idag, fortsätter Peter Andersson som även kan berätta att det nu som tidigare planeras för tre butikslokaler i markplan.

Bollebygd
- västsveriges mittpunkt
I företagets försäljningsbrochyr får även Bollebygd fin uppmärksamhet. Västsveriges mittpunkt låter väl bra och man är heller inte snål med att berätta om närheten till naturen och inte minst - närheten till både Göteborg och Borås.

Artikeln har varit publicerad i AnnonsMarknan nummer 15 2009.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com