« Föreg. Nästa »

Bra betyg för snöröjningen


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bra betyg för snöröjningen


Christer Falk 2010-02-17

Här plogas det torttoarer
Här plogas det torttoarer

Det var länge sedan vi upplevde en vinter liknande den som nu lägger en vit halvmeterhög matta över kommunen. Snöröjningsarbetet pågår under de flesta av dygnets timmar. Men trots många och långa snöfall hörs positiva omdömen om snöröjningen. – Det känns bra, säger Per Söderqvist, ansvarig för snöröjningen i Bollebygds kommun.

I Bollebygd har kommunen avtal med tre entreprenörer. En i Töllsjö, en i Olsfors och en i Bollebygd.
–Och de har i sin tur fler underentreprenörer, hur många vet jag inte, säger Per Söderqvist.
Räcker pengarna?
–Vi har inga öronmärkta pengar när det gäller snöröjningen. Kostnader för snöröjning går in under gatu- och vägunderhåll. Hur vi ligger till idag är svårt att säga.

Positiva tongångar
Vanligen får kommunen ta emot en och annan klagan när det gäller snöröjningen. Men i år verkar det vara tvärt om.
–Vi har fått mail om att folk tycker att snöröjningen fungerar bra och det är naturligtvis roligt. Jag vet att våra snöröjare gör allt för att hålla vägar, gator, trottoarer och torg fria från snö. Och de gör ett bra jobb trots att Bollebygd och i stort sett hela landet har drabbats av en vinter vi sällan skådar, menar Per Söderqvist.

Hatar snön
Siv Drott kommer promenerande över Gästgivaretorget.
–Jag hatar snö. Min rygg är inte den bästa, därför är jag rädd för att ramla och det är det lättare att göra nu när marken är täckt av snö och is. Men visst är det vackert med snön – det kan inte ens jag förneka. Och vad gäller snöröjningen så tycker jag att det inte finns nåt att klaga på, säger Siv Drott.
Så nu väntar du på våren?
– Om jag gör. Jag hoppas våren kommer fort.

Carl-Erik Andersson jobbar hos Skanska på Råssa. 
–Nu är det vinter på riktigt. Det blir tidiga mornar om jag ska hinna få bort snön innan arbetet på fabriken går igång. Jag har börjat både halv tre och halv fyra några mornar för att hinna med.
Carl-Erik Andersson jobbar hos Skanska på Råssa. –Nu är det vinter på riktigt. Det blir tidiga mornar om jag ska hinna få bort snön innan arbetet på fabriken går igång. Jag har börjat både halv tre och halv fyra några mornar för att hinna med.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com