« Föreg. Nästa »

En fantastisk jubileumsfest


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

En fantastisk jubileumsfest


Christer Falk 2007-02-18

Ewa Johansson, ordförande i Hestrafors IF uppvaktar 100-åriga BIF med en urtavla.
Ewa Johansson, ordförande i Hestrafors IF uppvaktar 100-åriga BIF med en urtavla.

-Det finns bara ett att säga om den här jubileumsfesten. Helt fantastisk, säger Bollebygds IF:s ordförande Christer Lindmark när klockan börjar närma sig midnatt i festlokalen i Borås.

Uppvaktningen till 100-åriga BIF blev omfattande. Den ena föreningen efter den andra hyllade hundraåringen och de följde också arrangörens vädjan.
-Vi hade bestämt oss. Uppvakta oss gärna men talen får inte bli mer än två minuter och så blev det. Något som säkert bidrog till att det inte blev tungt och tråkigt trots att många uppvaktade, menar ordförande och tillägger.
-Henry Augustsson gjorde ett kanonjobb som toastmaster och när han tillsammans med Glenn Fahlman tog sig an dansmusiken steg stämningen rejält i lokalen.

Kunde ha varit fler
Det enda som grämde ordförande en aning var deltagarantalet.
-Vi kunde givetvis ha varit hundra till på festen men det är inte så mycket att göra nåt åt nu.

Uppvaktning och inbjudan
Av kommunen fick idrottsföreningen en Bollebygdskanna i present och så bjöd kommunalråden in till diskussioner om framtidens idrottplats i Bollebygd.
-En inbjudan som vi är mycket glada och stolta över att få, menade Christer Lindmark som på stående fot tackade ja till att vara med och prata idrottsframtid.

Mer om 100-årsfestligheterna i AnnonsMarknans som kommer ut i vecka 10.

Jubileumsmingel
Jubileumsmingel


En trerätters middag bjöds jubileumsbesökarna
En trerätters middag bjöds jubileumsbesökarna


Rune Pettersson får medalj från Svenska Friidrottsförbundet
Rune Pettersson får medalj från Svenska Friidrottsförbundet


BIF:s ordförande Christer Lindmark tar emot Bollebygdskannan av kommunens kommunalråd.
BIF:s ordförande Christer Lindmark tar emot Bollebygdskannan av kommunens kommunalråd.


Föreningens ålderman Torsten Janveden intervjuas av ordförande Christer Lindmark.
Föreningens ålderman Torsten Janveden intervjuas av ordförande Christer Lindmark.Så börjar dansen
Så börjar dansen


Det är roligt på dansgolvet
Det är roligt på dansgolvet


Roligt värre...
Roligt värre...


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com