« Föreg. Nästa »

Vernissage på Odinslund


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Vernissage på Odinslund


Christer Falk 2007-03-03


Idag, lördagen den 3 mars, har Veronica Nilsson vernissage och visar ett 20-tal av de 60 illustrationer som finns med i boken ”Vargarna på Trollsjöåsen”.

Besökarna kom och gick under tiden vernissagen varade och det var många som förutom att se på konsten också passade på att köpa boken som Veronica illustrerat och som Veronica även fick idén till i samband med att hon lyssnade på ett föredrag av författaren. Mer om detta finns att läsa på annan plats här på www.bollebygdsnyheter.se

Ida Lagerlöf som går i tredje klass vid Bollebygdsskolan var också med vid vernissagen därför att även hennes verk finns med i boken om vargarna på Trollsjöåsen. Ida har gjort en av illustrationerna och finns därför nu med i boken vars första upplaga om 3000 böcker som i det närmaste är slutsålda. Det fanns några kvar på Galleri Odinslund för en timma sedan (lördag vid cirka 12.00).
-Boken används i skolorna i både Värmland och Dalarna och kommer förmodligen att tryckas i ännu en upplaga, berättar Veronica Nilsson.

AnnonsMarknan
Mer om Veronica och hennes konst finns att läsa i nästa nummer av AnnonsMarknan. Numret som kommer på tisdag den 6 mars.

Ida Lagerlöf och Veronica Nilsson fanns på plast när det hölls vernissage på Galleri Odinslund i Bollebygd.
Ida Lagerlöf och Veronica Nilsson fanns på plast när det hölls vernissage på Galleri Odinslund i Bollebygd.


Glatt besök på galleri Odinslund.

Sofi kompis från Göteborg dyker upp.
Glatt besök på galleri Odinslund. Sofi kompis från Göteborg dyker upp.


Några tavlor var till försäljning - till exempel dessa.
Några tavlor var till försäljning - till exempel dessa.


Hanna Müllerström och Anna Olausson gick skrivarkurs på andra våning på biblioteket, tog paus och tittade på Veronicas illustrationer.
-Det ser så levande ut, menade Anna Olausson.
Hanna Müllerström och Anna Olausson gick skrivarkurs på andra våning på biblioteket, tog paus och tittade på Veronicas illustrationer. -Det ser så levande ut, menade Anna Olausson.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar