« Föreg. Nästa »Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygd, intressant etableringsort för Lindex...


Christer Falk 2006-01-24

Ett par gånger under senaste veckan har det stått att läsa om att modeföretaget Lindex letar plats för etablering av sin distributionsanläggning. Bollebygd är en bland åtta intressanta kommuner.

Vi frågar kommunalrådet i Bollebygd, Christer Johansson, om vad som är på gång.
-Vi har inte hört något från Lindex. Men vi ska givetvis ta kontakt med dem och lyssna till deras önskemål, säger Christer Johansson som har en känsla av att intresset för etableringar längs motorvägen mellan Borås och Göteborg blir allt hetare.
-Vi vet ju att Viaredsområdet i Borås börjar bli fullt och att det därför finns en del företag som riktar blickarna mot Bollebygd.

Grönkullen
Bollebygds kommun sitter med många bra kort på hand.
-Grönkullemotet bör vara intressant för de flesta företag som funderar på någon form av etablering. Olika former av lagerhantering och distribution borde vara hett med tanke på vårt läge.  Närheten till Göteborg och hamnen liksom till flyget och Landvetter är stora plustecken. Närheten till Borås hör också till fördelarna eftersom många logistikföretag redan är etablerade där.

Arbetstillfällen
Om Lindex skulle etablerar sig i Bollebygd kommer antalet arbetstillfällen att öka med 120 stycken i kommunen.
-Det skulle givetvis sitta bra med nya arbetstillfällen även om det säkert kommer att vara många redan anställda som väljer att följa med och pendla till jobbet.

I mars
I slutet av mars kommer ledningen för Lindex att ta beslut om var en etablering ska ske.
Förutom Bollebygd tittar företaget på platser för etablering i Bäckebol, Partille, Lerum, Borås, Alingsås, Vårgårda och Mölnlycke.Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com