« Föreg. Nästa »Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygds Företagscenter bygger nytt


Christer Falk 2005-09-23

Cecilia Hellman visar upp fasigheten som får en fin fasad mot Rävlandavägen.
Cecilia Hellman visar upp fasigheten som får en fin fasad mot Rävlandavägen.

Idag förfogar Bollebygds Företagscenter över cirka 4000 kvadratmeter industri- och kontorslokaler – tanken är att den ytan ska fördubblas inom en inte allt för avlägsen tid.
Det första spadtaget kommer att tas inom någon månad för i december ska de första företagen flytta in.

Utvecklingen fortsätter i lokalerna som en gång rymde Kalksandsten i Bollebygd. Idag finns ett tiotal olika företag i lokalerna och ägaren, Kråketorps Fastighets AB som ägs av Bo-Kenneth Gustafsson, ser stora utvecklingsmöjligheter i fastigheten som ligger väl placerad vid motorvägen och Kullamotet.

Inbjudan
-Vi har börjat med att skicka ut en inbjudan till företagen inom kommunen och det vi kommer att visa upp är byggetapp ett som allt går som vi hoppas, säger Cecilia Hellman som sedan några månader tillbaka bland annat arbetar med utvecklingen av Bollebygds Företagscenter.
Första etappen handlar om att bygga en fastighet som kommer att erbjuda 3000 kvadratmeter kontor- och industrilokaler. Fastigheten byggs i tre plan och får en mycket inbjudande entré mot Rävlandavägen.
-Den nya fastigheten kommer att synas bra från motorvägen så vi kommer att finnas på parkett, menar Cecilia Hellman som poängterar möjligheterna att vara med och påverka utformningen av lokalerna från början.

Etapp två
Intresset verkar vara stort för de tänkta företagslokalerna för så sent som för några dagar sedan finns ännu en fastighet inritad på den mark som Bollebygds Företagscenter äger.
-Etapp ett är tänkt mer som någon form av företagshotell medan den senast tillkomna fastigheten är tänkt för ett eller kanske två företag. Hur det blir när allt är färdigt vet vi egentligen inte så mycket om idag för det är som sagt kommande hyresgästers önskemål som kommer att styra utvecklingen, säger Cecilia Hellman och visar upp skissen som visar hur fastigheten mot Rävlandavägen kommer att se ut.Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com