« Föreg.  



Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Reklam för miljoner - när Norges största kommersiella radio sände direkt från Bollebygd


Christer Falk 2005-09-23

Christer Berens fick möjlighet att fråga sina norska radiokollegor Björn Fuarlun och Tor Andersson om hur det upplevt besöket i Bollebygd.<br />
Christer Berens fick möjlighet att fråga sina norska radiokollegor Björn Fuarlun och Tor Andersson om hur det upplevt besöket i Bollebygd.


Vårt svenska nationaldagsfirande och unionsupplösningen för hundra år sedan blandades med reklam om Bollebygds kommun när den norska radiokanalen P4 sände sitt populära morgonprogram Radiofrukosten den 6 juni.

Programmet sändes direkt från kommunhuset i Bollebygd. Anledningen till den norska radiokanalens besök i Bollebygd är 2004 års Bollebygdsambassadör, Christer Berens.

-Det här innebar att vi ohämmat kunde bjuda på reklam om Bollebygds kommun, om företag i kommunen, om vårt fina vatten och givetvis berättade vi också hur gamla vi blir här i Bollebygds kommun, konstaterade kommunalrådet Christer Johansson (m) när sändningslampan slocknat exakt 09.00 den 6 juni.

Via internät
Redan klockan fyra på nationaldagens morgon öppnade Christer Johansson kommunhuset för det norska radioteamet.
-De behövde ett par timmar för att göra klart för sändningen som gick i luften klockan noll sex noll noll. Bevisligen har vi numera ett mycket bra nät här i Bollebygd för det enda som gjordes innan radiosändningen, som sändes via nätet, var att Telia gjorde en del säkringar av nätet, berättar kommunalrådet som naturligtvis är mycket nöjd med den reklammöjligheten som före detta ambassadören Christer Berens gjort möjlig.

Varje fredag
Anledningen till att Christer Berens lyckats med att locka Norges största kommersiella radiokanal till Bollebygd är att han själv medverkar i morgonprogrammet varje fredag.
-Jag pratar mat och vin, vilket jag gjort i ett par år och har därför mycket bra kontakt med ledningen för radiokanalen. Jag har givetvis berättat om mitt ambassadörskap och brett på om Bollebygd i massor av sammanhang. När vår nationaldag nu blir röd dag och unionsupplösningen skulle uppmärksammas lyssnade de på mig och bestämde sig för att hälsa på i ”min” kommun och mitt hemland, berättar den före detta ambassadören som trots att han lämnat över till sin efterträdare Mia Karlsson fortsätter sin ambassadörgärning på ett föredömligt sätt.

Reportage
Redan under söndagen fanns radioteamet på plast i Bollebygd.
-Vi gjorde intervjuer med folk här i byn och vi passade också på att besöka Bollebygds Krog där ägaren, Dan Gabrielsson fick svara på tuffa frågor om Norge. Inför programmet gjordes också besök på Ellos i Borås och på Liseberg. Reportage som sändes i morgonprogrammet, berättar Christer Berens.

En miljon
Radiokanalen som sände från Bollebygd når en miljon lyssnare när de sänder morgon- och eftermiddagsprogram.
-Under hela sändningen kom e-post från folk i Norge som ville veta mer om oss i Bollebygd. Vilka möjligheter det finns till övernattningar, till fiske och andra aktiviteter i naturen, fortsätter Johansson som hoppas på att det dyker upp ett antal norrmän i kommunen i sommar.

Radio Sju
Den norska radiosändningen från kommunhuset i Bollebygd blev en av nyheterna i Radio Sjuhärad under nationaldagen och dagen efter, tisdagen den sjunde juni, pratades det en hel del Bollebygd i samma kanals morgonprogram.
-Självklart är vi skyldiga Christer Berens ett stort tack – nu återstår bara att se vilken genomslagskraft våra målningar av Bollebygd fick i grannlandet Norge, säger Christer Johansson och sneddar över torget på väg hem för att äta frukost och förmodligen och sova ett par timmar.



Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2024
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.

Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk



Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com